Pepa Curriu va iniciar els seus estudis a l’Escola d’Art de Sant Cugat del Vallès, i es va graduar en Pintura a l’Escola Superior d’Art i Disseny La Llotja, de Barcelona. Ha realitzat diverses exposicions individuals i col·lectives, ha estat professora de dibuix i pintura i per sobre de tot, ha explorat nombroses i diverses tècniques pictòriques.

L’Art en la Pintura

Primer és la composició, la qual expressa una llibertat que es pren el pintor, i que li permet ordenar les coses a la seva manera. Agrupar les formes i els colors, té una gran importància ja que d’aquí pot venir l’encert o el fracàs d’una obra. El que es busca és l’harmonia.

En segon lloc, la llum. La llum té per si mateixa un valor purament sensorial, i és també color: el color és l’element que defineix la pintura. Els colors creen una influència entre sí, tenen entre ells una relació de veïnatge. Sovint els mateixos colors expressen en cada pintor diferents coses i determinen l’estil de cada artista ja que s’usen amb total llibertat i subjectivitat.

L’art és un missatge, un mitjà d’expressió, una forma de comunicació.